Torsdag 24 april kl.11-16 – Öppna trädgårdar på Näset
Annette & Anders Wilhelmsson, Skanör
Trädgård med woodland där rhododendron och många sorters hostor, marktäckare och andra lundväxter frodas. Här finns många olika sorters Primulor, Trillium, Anemoner mm men även Narcisser och tulpaner. Några vattenblänk i trädgården, grönsaksland och ett växthus. Rosor och pioner samsas med olika perenner. Välkomna till en lugn o grönskande oas.
Instagram: @zingo_in_the_garden

Marie-Louise & Christer Ågerhäll, Falsterbo
Mindre trädgård med en bas av städsegröna växter. Perenner, rosor och lökar ger färg och känsla för årstidsväxlingar. Ett försök att ge känsla och form till en trädgård som skall ge en upplevelse året runt.

Soli & Håkan Lindberg, Falsterbo
En trädgård som innehåller japanska lönnar, formklippt buxbom, idegran, järnek och liguster. Vi har också en förkärlek för kontraster i färg och bladform.

Välkomna på en trevlig utflykt med vårflor!

Anmälan: till Annika senast 18 april på e-post,
annika.m.anderberg@gmail.com
 
Mer information i samband med anmälan. 
Vi behöver ha koll på antal medlemmar som vill vara med i dessa tider. Max 8 personer i trädgårdarna på samma gång. Vänligen vänta utanför tills det blir ledigt. Vi kommer att dela in er i grupper och alla anmälda får info i ett mejl.

Torsdag 22 april – Årsmöte i Zoom
Årsmötet 2021 kommer att vara digitalt och äga rum i Zoom. För att delta i årsmötet anmäler ni er via mejl till info@sjobotradgard.se 

Ni kan redan nu anmäla deltagande, men senast fredag 16 april vill vi ha er anmälan. Meddela namn på både huvud- och familjemedlem om ni anmäler från samma e-postadress. Anmälan bekräftas via mejl till er. Röstlängd för årsmötet upprättas efter bekräftad anmälan och denna justeras sedan i samband med att ni ansluter er till mötet.
Handlingar till årsmötet skickas ut till alla medlemmar i slutet av vecka 15. Några dagar innan årsmötet kommer de som anmält sig att få en anslutningslänk till mötet i ett mejl från oss. Du kan delta i mötet via dator, mobil eller surfplatta och Zoom behöver inte laddas ner till din dator. Ange vid anmälan om du vill delta via telefon. Mer information kommer i samband med att vi skickar ut möteshandlingarna. 
Vi hoppas att många vill delta i årsmötet trots att vi i år inte kan erbjuda någon föreläsning och fika med tårta.  


Torsdag 1 april – Om klematis;  sortval och odlingsråd
Sjöbo Trädgårdsförening har spelat in ett nytt webbinarium med Krister Cedergren. I detta föredrag berättar Krister om klätterväxternas drottning, klematis. Klematis finns med blommor i många olika färger, den har en lång blomning och den är oöverträffad som samplanteringsväxt. Det finns en klematis för alla och envar.  
Krister berättar om olika grupper inom släktet och ger oss tips på favoriter och vackra arter och namnsorter. Vi får råd om skötsel och beskärning och förslag på samplanteringsväxter. Njut av ett innehållsrikt föredrag med vackra bilder som vi garanterar ger dig inspiration att plantera en klematis i din trädgård!

Du får en länk via mejl och kan lyssna på föredraget fram till 1 maj.

Lördag 20 mars – Snödroppsvandring hos Gunnel Carlson
Vi startar vårens säsong hemma hos trädgårds- och TV-profilen Gunnel Carlson i Arlöv. Där tar hon med oss på en härlig och inspirerande snödroppspromenad i trädgården och berättar om denna vita skönhet. 
Gunnel har en passion för snödroppar och gav förra hösten ut boken ”Snödroppar- en galantofil kärlekshistoria” tillsammans med Elisabeth Svalin Gunnarsson.

Vi kommer delas in i grupper om sju personer och det är 60 min guidning per grupp. Möjligt att köpa snödroppsboken. Detta unika tillfälle tror vi ingen vill missa!

Anmälan är bindande och ni gör er anmälan till Annika snarast, först till kvarn gäller.
annika.m.anderbergAgmail.com eller 0704-40 80 65

Pris: 150 kr per person. Betalas in först när ni får en bekräftelse på att ni har en plats.

Missa inte att lyssna på webbinariet om snödroppar med Gunnel Carlsson och Elisabeth Svalin Gunnarsson som vi skickade en länk till i mejl till alla medlemmar den 24 januari.


Det är en ros utsprungen....
Krister Cedergren berättar om warnerrosor. Benämningen warnerrosor är ett samlingsnamn för rosor framtagna av den engelske rosförädlaren Christopher Warner. Under flera år har Warner arbetat målmedvetet för att få fram klätterrosor för små trädgårdar, uteplatser och balkonger. Hans gedigna arbete har resulterat i många intressanta och nästan otroligt blomvilliga hybrider med såväl ljusa som starka färger, enkla som välfyllda och doftande som icke doftande.
Krister Cedergren var den tredje generationen som drev Cedergrens plantskola i Råå som fanns till 2019 men Krister fortsätter föreläsa och bedriva konsultverksamhet.

Detta är ett webbinarium inspelat för Sjöbo Trädgårdsförening i november månad. Vi säger tack till Krister som gjorde sin första digitala föreläsning och till Philip Olsson som spelat in webbinariet.
Du kan lyssna på webbinariet fram till 10 januari. Länk till föreläsningen utskickat i mail.


Julens blommor
Julens blommor med Eva Robild är det första webbinaret som Sjöbo Trädgårdsförening har spelat in. 
Eva berättar om Julens blommor, amaryllis, julstjärnor och andra blommor som är aktuella till jul. Även julrosor och gröna växter som hör julen till får vara med. 
Eva Robild har tidigare besökt oss i Sjöbo och pratat om bland annat Perenna rabatter och Odling i pallkrage.
Hon är frilansjournalist med trädgård och hälsa som arbetsområde. Hon är också författare till ett 30-tal böcker, varav hälften om hälsa. Eva har varit redaktör för tv-programmet Trädgårdstider på SVT sedan 2011. Sedan 2020 är hon anställd som press- och eventansvarig för Vikentomater.

Föredraget hittar du via länken som vi skickat ut via mejl till våra medlemmar. Du kan lyssna på föredraget fram till 6 januari 2021. Välkomna till en härlig stund med Eva & julens blommor!
Produktion av webbinaret har finansierats med Fixastöd från Sparbanken Skåne.


Julpyssel med grönt
Inspiration för alla som vill göra egna arrangemang till jul. Vi lär oss att göra egna dekorationer med Eva och Malin.
Länk skickas ut till medlemmarna via mejl den 30 november.
 

Se filmen Five Seasons - The Gardens of Piet Oudolf, inloggning gäller fortfarande nu under julhelgen.
Riksförbundet Svensk Trädgård bjuder alla medlemmar på en gratis digital visning av den inspirerande filmen med den holländske trädgårdsdesignern Piet Oudolf. Filmen är producerad av Thomas Piper och den har nu svensk text. 

Här hittar du sidan med anmälningslänk: http://www.tradgard.org/film/
Ange namn, medlemsnummer och vilken trädgårdsförening du tillhör.


Fototävling – avslutas 4 december, vinnarna presenteras i februari 2021
Du kan tävla med tre olika teman och du får skicka in max två bilder per tema.

1. Växtportträtt – en bild på en enstaka växt i din trädgård. Det kan vara en närbild eller en helbild.
2. En favoritbild från trädgården – du väljer själv vilket motiv du vill presentera.
3. Producerat i trädgården – Grönsaker, frukt eller bär, en blomstertavla eller en bukett från din trädgård.

Det kommer att koras tre vinnare i respektive kategori och dessa vinnare belönas med presentkort. Vilken typ av kamera du använder spelar ingen roll, även mobilkamera fungerar.
All information skickas ut i mail till medlemmarna. 
Frågor och kontakt, kerstinatulun.eu   (Byt at mot @)


Digital Trädgårdsvisning – ett arrangemang under hösten 2020
OBS! Stängs 1 januari 2021.
Sjöbo Trädgårdsförening bjuder in alla medlemmar att delta i en Digital Trädgårdsvisning. Du skickar in bilder från din trädgård och delar dessa med de andra medlemmarna. Balkong och uteplats räknas också som trädgård! 
Vi hoppas att många vill visa bilder så att vi alla kan njuta av härliga trädgårdsbesök under hösten. En digital lösning på aktivitet i denna pandemitid. 
 
Aktiviteten kommer att pågå från september och fram till 31 december 2020. 

Söndag 18 oktober – Hemma hos Växtmarknad i Bara
Carl-Göran Sjöstedt och Else-Gerd Björk har ett stort sortiment av växter som de säljer vid hemma försäljning. 
Det finns både vanliga och udda växter på växtborden bl.a: Rhododendron och azaleor, olika sorter. Kinesträd. Buxbom av olika sorter. Gul fjärilsbuske och blåsärtsbuske.
Perenner: Hostor av olika storlek från mini till maxi, palmlilja, irisar, dagliljor, hortensior, skuggliljor, rams, gräs, nävor, primulor, nejlikor med mera. 
Många av växterna är udda och finns inte i ett normalt plantskole-sortiment och hos oss endast i begränsat antal. Allt väl rotat.
Har du frågor kan du nå Carl-Göran på tel. 0703 - 577 333
Du kan också se bilder från trädgården i Bara på vår Digitala Trädgårdsvisning.
Vid söndagens växtmarknad visar även Kvarntorps Trädgårdsställningar upp sitt sortiment av olika växtstöd, spaljéer och ställningar i järn samt betongfigurer. 
Hemsida: Kvarntorp Trädgårdsställningar
Adress: Tibastgränd 20, Bara


Söndag 20 september kl. 10-17 – Besök på Lackalänga Trädgård
Lackalänga Trädgård startade 2001 och har idag ca 500 sorters perenner, prydnadsgräs, ormbunkar och kryddväxter i sitt breda sortiment. 
På deras
hemsida finns en sortimentlista  som  kan laddas ner.

Lena hälsar oss i Sjöbo Trädgårdsförening välkomna kl. 10.00 och då berättar hon om familjens verksamhet och därefter får vi en stund på oss att handla växter innan allmänheten släpps in kl. 11. Plantskolan är öppen till kl. 17.00.
De odlar på ett stort område så det är gott om plats att röra sig på utan att det blir trängsel.
Tänk på att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer och i år finns det ingen fika för att förhindra smittspridning av Covid-19. 

Har ni ingen möjlighet att komma söndag 20 september så är det även öppet nu på söndag 13 september kl. 11-17.

Adress: Nyhemsvägen 82-32, Furulund

Instagram: #lackalangatradgard –
 om ni vill följa deras vardag på plantskolan

Söndag 6 september kl. 10-13 – Växtloppis hos Eva
Växtloppisen äger rum hemma hos Eva på Frejsgränd 4 i Sjöbo. Det kommer att finnas perenner, gräs, doftpelargoner, palettblad suckulenter m.m.

Vill du veta vad det finns för växter, skicka ett mail till eva.olsson@sjobo.nu så skickar hon en växtlista.

Fina suckulenter bland annat trädtaklök, Aeonium arboreum ’Zwartkop’, och
vaxecheveria, Echeveria elegans odlade av Per Ahlgren finns också att köpa.

Du når Eva på tel 0702510602

Första veckan i september – Webbinar – En trädgårdsnörd på resa
Som trädgårds- och odlingsintresserad finns det alltid något spännande att se på resande fot. I detta webbinar får vi tips på besöksmål för trädgårdsälskaren i både publika och privat trädgårdar. Sevärt, tänkvärt och inspirerande. Lena Ljungquist, som sedan 17 år driver Wexthuset.com med försäljning av allt för odling från frö till växthus. Trädgårdsnörd med odlingsintresse sedan barnsben som får inspiration under sina resor till odlare och leverantörer runt om i världen. Älskar alla aspekter av odling och trädgårdar i olika stilar från strikta barockträdgårdar till bohemiska, personliga trädgårdar och trädgårdar där man odlar för den biologiska mångfalden.

Vi skickar ut en länk via mail till er under vecka 36 och ni anmäler er till den digitala föreläsningen via denna länk. För och efternamn plus er e-postadress behövs för att logga in. Ni väljer själva när ni vill titta på webbinaret.
Vi skulle uppskatta om ni ger respons på vad ni anser om webbinar. Skulle ni vilja ha fler webbinar, tycker ni att det är intressant eller kanske inte? 

Skriv ett mail till info@sjobotradgard.se  med era synpunkter.

 

 

 

 

ニューバランス 576 ネイビー ニューバランス 576 レディース ニューバランス 996 ニューバランス 996 574 ニューバランス 996 キッズ ニューバランス 996 グリーン ニューバランス 996 グレー ニューバランス 996 ネイビー ニューバランス 996 メンズ ニューバランス 996 レディース ニューバランス 996 梨花 ニューバランス 1300 ニューバランス 1400 ニューバランス m1400 ニューバランス m1400 レディース ニューバランス ml574 ニューバランス ml574 RSK ニューバランス ml574 グリーン ニューバランス ml574 グレー ニューバランス キッズ 996 ニューバランス キッズ サンダル ニューバランス キッズ スニーカー ニューバランス スニーカー ニューバランス スニーカー 574 ニューバランス スニーカー 996 ニューバランス スニーカー コーデ ニューバランス スニーカー シリーズ ニューバランス スニーカー メンズ ニューバランス スニーカー レア ニューバランス スニーカー 安い ニューバランス スニーカー 人気 ニューバランス メンズ ニューバランス メンズ 574 ニューバランス メンズ コーデ ニューバランス メンズ スニーカー ニューバランス メンズ 人気 ニューバランス レディース ニューバランス レディース 574 ニューバランス レディース 996 ニューバランス レディース グレー ニューバランス レディース ネイビー ニューバランス レディース ピンク ニューバランス レディース ベージュ ニューバランス レディース 安い ニューバランス レディース 赤 ニューバランス レディース 梨花 ニューバランス レディース 人気 ニューバランス レディース 人気 梨花 ニューバランス 梨花 ニューバランス 人気 ニューバランス 人気 メンズ ニューバランス 人気 ランキング ニューバランス 人気 レディース ニューバランス 人気 梨花 ニューバランス 574 ニューバランス 574 イエロー ニューバランス 574 グリーン ニューバランス 574 ネイビー ニューバランス 574 メンズ ニューバランス 574 レッド ニューバランス 574 レディース ニューバランス 576 ニューバランス 576 コードバン