Torsdag 2 december kl.19.00 – Julinspiration
Vi träffas för att få inspiration inför julens mysiga tid, med alla dess härliga blommor. Joakim som idag äger Zorina blomsterhandel kommer under kvällen visa oss lite olika tips på ”gör det själv inför julen” Färdiga julkreationer kommer finnas att titta på och njuta av, härliga buketter, ljusfat och annat som hör julen till, kommer att finnas att inspireras av. Givetvis kommer det finnas lite blommor och annat som hör julen till att köpa med er hem. Joakim har ett Mästarbrev som florist och har många år i branschen, en gedigen kunskap med kärlek för blommor och skapande. Ända sedan Joakim slutade skolan har han jobbat med blommor. Han var med och skapade blomdekorationer till Kronprinsessan Victorias bröllop.

Plats: Aulan, Färsingaskolan, Sjöbo
Bindande anmälan: senast 18 november till info@sjobotradgard.se Begränsat antal platser, då vi tycker det är viktigt att fortsätta hålla avstånd.
Kostnad: 100 kr som betalas efter att din anmälan bekräftats.


Tisdag 25 januari 2022 – Vatten och norska trädgårdar
En föreläsning med blandat innehåll där vi får lyssna på Inger Ekrem, förbundsdirektör för Riksförbundet Svensk Trädgård. Vatten är en resurs som vi ofta tar för givet. Under året har RST uppmärksammat vatten i #tusendroppar som vi kunnat läsa om i tidningen Hemträdgården. Inger delar med sig av vattensmarta tips.
Inger, som är född i Norge, berättar också om norska trädgårdar. Information om anmälan till denna zoomföreläsning kommer i mejl.


Tidigare programpunkter.....

Onsdag 17 november – Upptäck och odla ormbunkar
Ormbunkar tillhör en av de äldsta växtfamiljerna på jorden. Det är en växtgrupp som är användningsbar inom trädgårdsdesign tack vare sin variation och sina egenskaper. En växt som är på frammarsch. Anton Sundin är författare till boken ”Ormbunkar” som fått stor uppmärksamhet i press och media. Boken fick Gartner-sällskapets utmärkelse av Årets Trädgårdsbok 2020. 
Kvällens föreläsning berör ormbunkens fascinerande historia och vidare in i våra trädgårdar idag. Hur skötselkrävande är ormbunkar och hur förökar man dem bäst? Föreläsningen innehåller även många designtips för hur ormbunkar kan användas i våra trädgårdar samt ger en introduktion till de många arter som är härdiga för odling i svenskt klimat.

Anton Sundin arbetar som trädgårdsmästare i Skellefteå men också i egna firman Trädgårdsklok som frilansare inom trädgårdsområdet där han bland annat skriver om trädgård, föreläser samt leder kurser och workshops. Förutom boken ”Ormbunkar” (2019) är han medförfattare till Trädgårdsboken om Jord (2016)

Anton var inbokad i vårprogrammet förra året då föreläsningen fick ställas in på grund av pandemin. Nu blir det en föreläsning på Zoom, direktsänd från Skellefteå.
Anmälan: senast fredag 12 november till info@sjobotradgard.se
De som anmält sig får en länk till föreläsningen ett par dagar innan föreläsningen äger rum. Har du inte fått din länk senast tisdag 16 november, hör av dig. Är du anmäld och får förhinder att delta måste du meddela detta på mejl.
Antons hemsida: www.tradgardsklok.se


Söndag 26 september kl. 16.00 – Höstlökssöndag
Vi hälsar på hos Linda Persmarken på blomster@persmarken och frossar i ett fantastiskt höstlökssortiment. 
Hon driver sedan 2020 en popupbutik som erbjuder flera hundra olika sorters lökar och knölar.
På hösten fylls butiken av drygt 350 olika sorters lökar och knölar såsom tulpaner, narcisser, krokus, snödroppar och pärlhyacinter. På våren är det dahlior, liljor, iris och gladiolus som fyller hyllorna. Ibland fyller Linda upp med perenner i mån av plats. Hennes växtsortiment kommer från Nederländerna och till viss del från Sverige.

I butiken finns även krukor, redskap och handvertyg som kommer främst från Europa. Framför allt så är ambitionen att hålla hög kvalitet på dessa produkter och istället begränsa urvalet. En del av mina tankar kring hållbarhet är att välja produkter med tidlös och robust design som håller över tid.
Anmälan: till info@sjobotradgard senast 22 september.
Besöket kostar 25 kr per person som swishas till Marina på 0702908719 efter bekräftad anmälan. Kaffe och kaka ingår.
Adress: Österby Västra Strö, 241 92 Eslöv  mobil till Linda: 0739 90 46 00
Hemsida: www.persmarken.se/blomster   Här hittar du sortimentslista.
Instagram: 
@blomster_at_persmarken

Måndag 20 september kl. 19.00 – Formge din trädgård - tips och idéer
En föreläsning om hur du kan göra din trädgård mer innehållsrik, vacker och personlig. Mona Wembling pratar om struktur och rumsindelning och om växter hon tycker är trevliga att använda. 
Mona är Landskapsarkitekt med 25 års erfarenhet. Hon har arbetat regelbundet på SLU i Alnarp sedan 1996 med att undervisa i växtmateriallära och design. Driver sedan 2001 egen firma – MW Landskapsarkitekt. Har genom åren designat en hel rad trädgårdar, parker, kyrkogårdar och större planteringar, alltid med stort fokus på växter. Den egna trädgården, Erkes trädgård, är en stor trädgård på 3000 kvm med olika trädgårdsrum och karaktärer.

Anmälan: senast 18 september till Marina på info@sjobotradgard.se

Du får en bekräftelse på din anmälan och en länk som du använder för att logga in och lyssna på föreläsningen.
Föreläsningen hålls i direktsändning och du kan inte lyssna i efterhand. Det finns möjlighet att ställa frågor i samband med föreläsningen. Du behöver inte ha Zoom i din dator för att lyssna på föreläsningen.
Instagram: @monawembling och @erkestradgard

Lördag 11 september kl. 10-14 – Alternativ växtmarknad
På grund av få anmälningar till att vara med och sälja växter på årets höstväxtmarknad kommer det inte att bli någon försäljning vid Jysk på lördag. 
Det blir istället växtmarknad/försäljning hemma hos fyra av våra medlemmar. Alla fyra bjuder dessutom in till att besöka trädgården. Läs mer om arrangemanget, adresser och kontaktuppgifter här
 

Lördag 28 augusti kl.11-15 - Sensommarträdgårdar i Äsperöd
Vi besöker två trädgårdar i Äsperöd. Marlene Englawall på Lantvägen 8, har en trädgård på 850 kvm som hon förvandlat till en charmig, stundom trolsk upplevelse, med perenner, prydnadsbuskar och där häckar bildar olika rum. Här finns ett växthus, byggt av återbrukat material med egendesignad taknock, som används för avkoppling och samvaro. Vi bjuds på överraskningar såsom fika från provisoriska Café MarEng, en lustig tävling och försäljning av växter.
Therese Blunck, Askarödsvägen 13, har en liten trädgård med flera olika rum. Hon unnade sig ett efterlängtat växthus i födelsepresent, aluminiumstomme med tegelmur och en välkomnanade inredning. Therese är en matlagningsintresserad tjej som har utekök, muurikka och pizzaugn i anslutning till växthuset. Hon berättar gärna om tillverkning av combuchadryck. En harmonisk trädgård skapad under några få år.
Anmälan: senast 23 augusti till ann-louise.malmgren@sjobo.nu
Du kan anmäla dig till följande tider: 11.00, 12.00, 13.00 eller 14.00.
Läs mer om de båda trädgårdarna under Sensommarprogram 2021 till höger på sidan.


Onsdag 18 augusti kl. 18.00 – Blomsterkväll hos Vombsjö Flowerfarm
Joanna och Susanne hälsar oss välkomna till Vombsjö Flowerfarm. De har i år sällat sig till den växande skaran av blomsterbönder som finns lite varstans i Sverige och som ger oss möjlighet att själv plocka blommor och göra egna buketter. Säsongen startade i april med narcisser som sen har följts av tulpaner, allium och andra lökväxter. Nu är fältet fyllt med olika sommarblommor. På fältet är 170 sorters dahlia, 8 sorters solrosor, solhattar, rudbeckior, flox och många andra sorter planterade. På gården finns det även en butik med blommor i kruka och ett sortiment av inredningsdetaljer.

Instagram: @vombsjoflowerfarm
Facebook: www.facebook.com/vombsjoflowerfarm/
 

Tisdag 6 och onsdag 7 juli kl. 16-20 – Öppna trädgårdar i Marieholm
Maiken Lundin och Bengt Persson flyttade till Klaragatan 12 i Marieholm 2009. Då var huset blått, det fanns en carport och trädgården var i stort sett obefintlig. Numera är huset rött med vita knutar med en häck av vidjehortensia utmed gatan, det finns garage och uterum. Trädgården har byggts upp från grunden med stödmurar, plattläggning, häckar, träd, buskar med mera. Tidigare fanns även en damm med näckrosor, guldfiskar och koikarp, gropen är kvar men i stället finns växter i den och en liten uteplats intill. Det finns olika sorters bär och grönsaker men även många olika sorters växter som tillsammans blivit en liten oas i villaområdet.

Karolina Bozic med familj flyttade till Onsjögatan 12 i Marieholm 1978. Numera bor hon själv och sköter om trädgården på egen hand. Det finns en del träd på tomten som till exempel ett italienskt kvittenträd, italienskt hasselnötsträd, äpple-, päron- och plommonträd. Ca 20 sorters gammeldags rosor i olika färger. Hon har minst 20 sorters pelargoner varav en som är mer än 100 år gammal. Fuchsior, nerium och lagerblad med mera. En rosmarinbuske och perenna nejlikor från Italien växer i trädgården. Det finns vinbärsbuskar, hallon och jordgubbar. Dessutom odlar hon grönsaker som t.ex. sockertopp och sallad från Italien. Ni har kanske listat ut hennes ursprung...
Anmälan: senast 4 juli till Lena-Britt,
lenabrittcato@outlook.com

För både tisdag 6 och onsdag 7 juli, gäller att du kan anmäla dig till någon av följande tider: kl.16, 17, 18 eller 19. Meddela önskad dag och klockslag i samband med anmälan. Deltagarna delas upp i grupper om 10 personer. Är gruppen du önskar vara med i fullbokad meddelar vi vilken grupp det finns plats i.
Du får en bekräftelse på din anmälan via mejl.


Lördag 3 juli kl.11-15 – Öppna trädgårdar o plantskola i Ystad
Marikas trädgård i Källesjö
Villaträdgård 1200 kvm med små gångar, woodland, träd, buskar, rosor och perenner. Växthus. Formklippt liguster och buxbom. Välkommen till mitt lilla paradis.

Vivekas trädgård 
Stor rufsig trädgård, en villatomt 2600 kvm, bikupor, grönsaksodlingar, växthus, rosor, perenner, fruktträd. 

Lilians trädgård inne i Ystad 

Liten villaträdgård med olydiga växter. Ingen gräsmatta, lite gångar och gömda uteplatser, klängrosor och perenner i all sköns blandning. 

Sydplant – Plantskola med träd och buskar
På Sydplant finns många träd och buskar. Här hittar man även lite ovanligare växter som till exempel tulpanträd, silverpäron, valnöt och kejsarträd. För den som gillar fruktträd finns bland andra fikon, persika, mandelträd, mullbär och kvitten. En liten pärla mitt i villaområdet.
Plantskolan ligger i närheten av Marikas och Vivekas trädgård.
Hemsida: www.sydplant.se

Anmälan: senast 30 juni till Ann-Louise,
e-post
ann-louise.malmgren@sjobo.nu

Anmälan krävs för att besöka trädgårdarna. Deltagarna delas upp i fyra grupper med max 10 personer per grupp. Alla grupper startar kl.11.00 i olika trädgårdar. Grupperna cirkulerar sedan runt i trädgårdarna efter det schema din grupp tilldelas. Besök i sista trädgården kl.14-15. 
För att få ett jämnt flöde på besökare, vill vi att ni följer de tider som är angivna i tidsschemat för din grupp.

Torsdag 10 juni kl. 17-20 – Trädgårdsbesök i en koloniträdgård
2010 köpte Carina sin lilla röda kolonistuga med vita knutar med tillhörande tomt på 400 m2. När granntomten var till salu köpte hon den också. Hon har nu dubbelt så stor yta till sina fruktträd såsom äpple, plommon, päron och aprikos, men även blåbär och vindruvor. 
Carina är även medlem i Svenska Pionsällskapet och har ett 20-tal namnsorter tillsammans med funkior och andra perenner. Ginkgo, katsura, rödbladig fläder och kanelbuske får plats och i sommar är hennes plan att odla dahlior och andra sommarblommor till buketter. Visst låter det härligt?

Adress: Carina, Rönnbäret Koloniförening
Anmälan: senast tisdag 1 juni till Ann-Louise


Tid: 17.00, 17.45. 18.30 och 19.15. Anmäl gärna vilken tid du önskar komma. Är det fullt i denna grupp får du/ni veta i vilken grupp det finns plats kvar. 
Vi anpassar aktiviteten enligt nu gällande restriktioner. 

Lördag 5 juni kl.13-17 – Trädgårdsbesök i Vollsjö
Spontanträdgård kallar Madeleine och Henry sin trädgård. De har bott på den här platsen sedan 1980. För Madeleine var den här stora trädgården mindre rolig eftersom de aldrig hade tid över till den. Henry jobbade inom trädgårdsområdet och bar ständigt hem växter som inte alltid såg så fina ut. Det innebar att för varje ny växt gick de runt och sökte nya platser, hela tiden utan att ha någon plan.
Trädgårdsintresset kom inte förrän när barnen var utflugna. Nu älskar de denna rofyllda plats som ständigt är under uppbyggnad! ”Välkomna att kliva in bland maskrosor, kirskål o mördarsniglar!!!”, hälsar trädgårdsägarna.

Anmälan: senast fredag 28 maj till Ann-Louise 

Tid: 13.00, 14.00, 15.00 och 16.00. Anmäl gärna vilken tid du önskar komma. Är det fullt i denna grupp får du/ni veta i vilken grupp det finns plats kvar.

Vi delar upp besökarna i grupper om 7 personer enligt nu gällande restriktioner. Blir det förändringar i dessa kommer vi att anpassa arrangemanget efter detta.


Tisdag 1 juni 17.30 och 19.00 – Besök hos Sebbarps Planthandel
Sebbarps planthandel är en gammal lanthandel som blivit en plantskola. Carina och Henrik har specialiserat sig på Rhododendron och Azaleor och tar fram egna unika sorter. En jättestor trädgård med påbörjat arboretum och mängder av stora upphöjda våtbäddar med främst Rhododendron. De drar upp sina plantor mestadels genom frö, som de köper från rhododendronföreningar runt om i Europa. Detta gör att utbudet hos Sebbarps planthandel är ett annat än vad som finns i detaljhandeln.

 - info om Rhododendron och Azaleor
 - Se hur de anlagt blötbäddar och gjort planteringar, samt samplanteringsväxter.
 - Försäljning av plantor & torv. Betalning kontant eller Swish

Adress: Carina Fritzell och Henrik Åström, Sebbarp 503, 241 62 Löberöd 
Tid: 17.30 och 19.00. Ange vilken tid du vill komma

 

Webbinarium Att dokumentera och bevara en gammal trädgård. 
Boel Nordgren driver företaget Edlas Have. Hon är trädgårdsantikvarie och har en examen i landskapsarkitektur från Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) i Alnarp där hon även studerat trädgårdshistoria. 
Boel berättar om att dokumentera en trädgård och om att i lugn takt ta hand om en trädgård med historia. Kanske kan det vara intressant att veta vilka växter som passar till trädgårdens tidsperiod. Boel ger oss råd och tips.
Välkommen att lyssna på ett inspirerande föredrag! Länk till föredraget skickas i mejl.


Torsdag 24 april kl.11-16 – Öppna trädgårdar på Näset
Annette & Anders Wilhelmsson, Skanör
Trädgård med woodland där rhododendron och många sorters hostor, marktäckare och andra lundväxter frodas. Här finns många olika sorters Primulor, Trillium, Anemoner mm men även Narcisser och tulpaner. Några vattenblänk i trädgården, grönsaksland och ett växthus. Rosor och pioner samsas med olika perenner. Välkomna till en lugn o grönskande oas.
Instagram: @zingo_in_the_garden

Marie-Louise & Christer Ågerhäll, Falsterbo
Mindre trädgård med en bas av städsegröna växter. Perenner, rosor och lökar ger färg och känsla för årstidsväxlingar. Ett försök att ge känsla och form till en trädgård som skall ge en upplevelse året runt.

Soli & Håkan Lindberg, Falsterbo
En trädgård som innehåller japanska lönnar, formklippt buxbom, idegran, järnek och liguster. Vi har också en förkärlek för kontraster i färg och bladform.

Välkomna på en trevlig utflykt med vårflor!

Anmälan: till Annika senast 18 april på e-post,
annika.m.anderberg@gmail.com
 
Mer information i samband med anmälan. 
Vi behöver ha koll på antal medlemmar som vill vara med i dessa tider. Max 8 personer i trädgårdarna på samma gång. Vänligen vänta utanför tills det blir ledigt. Vi kommer att dela in er i grupper och alla anmälda får info i ett mejl.

Torsdag 22 april – Årsmöte i Zoom
Årsmötet 2021 kommer att vara digitalt och äga rum i Zoom. För att delta i årsmötet anmäler ni er via mejl till info@sjobotradgard.se 

Ni kan redan nu anmäla deltagande, men senast fredag 16 april vill vi ha er anmälan. Meddela namn på både huvud- och familjemedlem om ni anmäler från samma e-postadress. Anmälan bekräftas via mejl till er. Röstlängd för årsmötet upprättas efter bekräftad anmälan och denna justeras sedan i samband med att ni ansluter er till mötet.
Handlingar till årsmötet skickas ut till alla medlemmar i slutet av vecka 15. Några dagar innan årsmötet kommer de som anmält sig att få en anslutningslänk till mötet i ett mejl från oss. Du kan delta i mötet via dator, mobil eller surfplatta och Zoom behöver inte laddas ner till din dator. Ange vid anmälan om du vill delta via telefon. Mer information kommer i samband med att vi skickar ut möteshandlingarna. 
Vi hoppas att många vill delta i årsmötet trots att vi i år inte kan erbjuda någon föreläsning och fika med tårta.  


Torsdag 1 april – Om klematis;  sortval och odlingsråd
Sjöbo Trädgårdsförening har spelat in ett nytt webbinarium med Krister Cedergren. I detta föredrag berättar Krister om klätterväxternas drottning, klematis. Klematis finns med blommor i många olika färger, den har en lång blomning och den är oöverträffad som samplanteringsväxt. Det finns en klematis för alla och envar.  
Krister berättar om olika grupper inom släktet och ger oss tips på favoriter och vackra arter och namnsorter. Vi får råd om skötsel och beskärning och förslag på samplanteringsväxter. Njut av ett innehållsrikt föredrag med vackra bilder som vi garanterar ger dig inspiration att plantera en klematis i din trädgård!

Du får en länk via mejl och kan lyssna på föredraget fram till 1 maj.

Lördag 20 mars – Snödroppsvandring hos Gunnel Carlson
Vi startar vårens säsong hemma hos trädgårds- och TV-profilen Gunnel Carlson i Arlöv. Där tar hon med oss på en härlig och inspirerande snödroppspromenad i trädgården och berättar om denna vita skönhet. 
Gunnel har en passion för snödroppar och gav förra hösten ut boken ”Snödroppar- en galantofil kärlekshistoria” tillsammans med Elisabeth Svalin Gunnarsson.

Vi kommer delas in i grupper om sju personer och det är 60 min guidning per grupp. Möjligt att köpa snödroppsboken. Detta unika tillfälle tror vi ingen vill missa!

Anmälan är bindande och ni gör er anmälan till Annika snarast, först till kvarn gäller.
annika.m.anderbergAgmail.com eller 0704-40 80 65

Pris: 150 kr per person. Betalas in först när ni får en bekräftelse på att ni har en plats.

Missa inte att lyssna på webbinariet om snödroppar med Gunnel Carlsson och Elisabeth Svalin Gunnarsson som vi skickade en länk till i mejl till alla medlemmar den 24 januari.


Det är en ros utsprungen....
Krister Cedergren berättar om warnerrosor. Benämningen warnerrosor är ett samlingsnamn för rosor framtagna av den engelske rosförädlaren Christopher Warner. Under flera år har Warner arbetat målmedvetet för att få fram klätterrosor för små trädgårdar, uteplatser och balkonger. Hans gedigna arbete har resulterat i många intressanta och nästan otroligt blomvilliga hybrider med såväl ljusa som starka färger, enkla som välfyllda och doftande som icke doftande.
Krister Cedergren var den tredje generationen som drev Cedergrens plantskola i Råå som fanns till 2019 men Krister fortsätter föreläsa och bedriva konsultverksamhet.

Detta är ett webbinarium inspelat för Sjöbo Trädgårdsförening i november månad. Vi säger tack till Krister som gjorde sin första digitala föreläsning och till Philip Olsson som spelat in webbinariet.
Du kan lyssna på webbinariet fram till 10 januari. Länk till föreläsningen utskickat i mail.


Julens blommor
Julens blommor med Eva Robild är det första webbinaret som Sjöbo Trädgårdsförening har spelat in. 
Eva berättar om Julens blommor, amaryllis, julstjärnor och andra blommor som är aktuella till jul. Även julrosor och gröna växter som hör julen till får vara med. 
Eva Robild har tidigare besökt oss i Sjöbo och pratat om bland annat Perenna rabatter och Odling i pallkrage.
Hon är frilansjournalist med trädgård och hälsa som arbetsområde. Hon är också författare till ett 30-tal böcker, varav hälften om hälsa. Eva har varit redaktör för tv-programmet Trädgårdstider på SVT sedan 2011. Sedan 2020 är hon anställd som press- och eventansvarig för Vikentomater.

Föredraget hittar du via länken som vi skickat ut via mejl till våra medlemmar. Du kan lyssna på föredraget fram till 6 januari 2021. Välkomna till en härlig stund med Eva & julens blommor!
Produktion av webbinaret har finansierats med Fixastöd från Sparbanken Skåne.


Julpyssel med grönt
Inspiration för alla som vill göra egna arrangemang till jul. Vi lär oss att göra egna dekorationer med Eva och Malin.
Länk skickas ut till medlemmarna via mejl den 30 november.
 

Se filmen Five Seasons - The Gardens of Piet Oudolf, inloggning gäller fortfarande nu under julhelgen.
Riksförbundet Svensk Trädgård bjuder alla medlemmar på en gratis digital visning av den inspirerande filmen med den holländske trädgårdsdesignern Piet Oudolf. Filmen är producerad av Thomas Piper och den har nu svensk text. 

Här hittar du sidan med anmälningslänk: http://www.tradgard.org/film/
Ange namn, medlemsnummer och vilken trädgårdsförening du tillhör.


Fototävling – avslutas 4 december, vinnarna presenteras i februari 2021
Du kan tävla med tre olika teman och du får skicka in max två bilder per tema.

1. Växtportträtt – en bild på en enstaka växt i din trädgård. Det kan vara en närbild eller en helbild.
2. En favoritbild från trädgården – du väljer själv vilket motiv du vill presentera.
3. Producerat i trädgården – Grönsaker, frukt eller bär, en blomstertavla eller en bukett från din trädgård.

Det kommer att koras tre vinnare i respektive kategori och dessa vinnare belönas med presentkort. Vilken typ av kamera du använder spelar ingen roll, även mobilkamera fungerar.
All information skickas ut i mail till medlemmarna. 
Frågor och kontakt, kerstinatulun.eu   (Byt at mot @)


Digital Trädgårdsvisning – ett arrangemang under hösten 2020
OBS! Stängs 1 januari 2021.
Sjöbo Trädgårdsförening bjuder in alla medlemmar att delta i en Digital Trädgårdsvisning. Du skickar in bilder från din trädgård och delar dessa med de andra medlemmarna. Balkong och uteplats räknas också som trädgård! 
Vi hoppas att många vill visa bilder så att vi alla kan njuta av härliga trädgårdsbesök under hösten. En digital lösning på aktivitet i denna pandemitid. 
 
Aktiviteten kommer att pågå från september och fram till 31 december 2020. 

Söndag 18 oktober – Hemma hos Växtmarknad i Bara
Carl-Göran Sjöstedt och Else-Gerd Björk har ett stort sortiment av växter som de säljer vid hemma försäljning. 
Det finns både vanliga och udda växter på växtborden bl.a: Rhododendron och azaleor, olika sorter. Kinesträd. Buxbom av olika sorter. Gul fjärilsbuske och blåsärtsbuske.
Perenner: Hostor av olika storlek från mini till maxi, palmlilja, irisar, dagliljor, hortensior, skuggliljor, rams, gräs, nävor, primulor, nejlikor med mera. 
Många av växterna är udda och finns inte i ett normalt plantskole-sortiment och hos oss endast i begränsat antal. Allt väl rotat.
Har du frågor kan du nå Carl-Göran på tel. 0703 - 577 333
Du kan också se bilder från trädgården i Bara på vår Digitala Trädgårdsvisning.
Vid söndagens växtmarknad visar även Kvarntorps Trädgårdsställningar upp sitt sortiment av olika växtstöd, spaljéer och ställningar i järn samt betongfigurer. 
Hemsida: Kvarntorp Trädgårdsställningar
Adress: Tibastgränd 20, Bara


Söndag 20 september kl. 10-17 – Besök på Lackalänga Trädgård
Lackalänga Trädgård startade 2001 och har idag ca 500 sorters perenner, prydnadsgräs, ormbunkar och kryddväxter i sitt breda sortiment. 
På deras
hemsida finns en sortimentlista  som  kan laddas ner.

Lena hälsar oss i Sjöbo Trädgårdsförening välkomna kl. 10.00 och då berättar hon om familjens verksamhet och därefter får vi en stund på oss att handla växter innan allmänheten släpps in kl. 11. Plantskolan är öppen till kl. 17.00.
De odlar på ett stort område så det är gott om plats att röra sig på utan att det blir trängsel.
Tänk på att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer och i år finns det ingen fika för att förhindra smittspridning av Covid-19. 

Har ni ingen möjlighet att komma söndag 20 september så är det även öppet nu på söndag 13 september kl. 11-17.

Adress: Nyhemsvägen 82-32, Furulund

Instagram: #lackalangatradgard –
 om ni vill följa deras vardag på plantskolan

Söndag 6 september kl. 10-13 – Växtloppis hos Eva
Växtloppisen äger rum hemma hos Eva på Frejsgränd 4 i Sjöbo. Det kommer att finnas perenner, gräs, doftpelargoner, palettblad suckulenter m.m.

Vill du veta vad det finns för växter, skicka ett mail till eva.olsson@sjobo.nu så skickar hon en växtlista.

Fina suckulenter bland annat trädtaklök, Aeonium arboreum ’Zwartkop’, och
vaxecheveria, Echeveria elegans odlade av Per Ahlgren finns också att köpa.

Du når Eva på tel 0702510602

Första veckan i september – Webbinar – En trädgårdsnörd på resa
Som trädgårds- och odlingsintresserad finns det alltid något spännande att se på resande fot. I detta webbinar får vi tips på besöksmål för trädgårdsälskaren i både publika och privat trädgårdar. Sevärt, tänkvärt och inspirerande. Lena Ljungquist, som sedan 17 år driver Wexthuset.com med försäljning av allt för odling från frö till växthus. Trädgårdsnörd med odlingsintresse sedan barnsben som får inspiration under sina resor till odlare och leverantörer runt om i världen. Älskar alla aspekter av odling och trädgårdar i olika stilar från strikta barockträdgårdar till bohemiska, personliga trädgårdar och trädgårdar där man odlar för den biologiska mångfalden.

Vi skickar ut en länk via mail till er under vecka 36 och ni anmäler er till den digitala föreläsningen via denna länk. För och efternamn plus er e-postadress behövs för att logga in. Ni väljer själva när ni vill titta på webbinaret.
Vi skulle uppskatta om ni ger respons på vad ni anser om webbinar. Skulle ni vilja ha fler webbinar, tycker ni att det är intressant eller kanske inte? 

Skriv ett mail till info@sjobotradgard.se  med era synpunkter.

 

 

 

 

ニューバランス 576 ネイビー ニューバランス 576 レディース ニューバランス 996 ニューバランス 996 574 ニューバランス 996 キッズ ニューバランス 996 グリーン ニューバランス 996 グレー ニューバランス 996 ネイビー ニューバランス 996 メンズ ニューバランス 996 レディース ニューバランス 996 梨花 ニューバランス 1300 ニューバランス 1400 ニューバランス m1400 ニューバランス m1400 レディース ニューバランス ml574 ニューバランス ml574 RSK ニューバランス ml574 グリーン ニューバランス ml574 グレー ニューバランス キッズ 996 ニューバランス キッズ サンダル ニューバランス キッズ スニーカー ニューバランス スニーカー ニューバランス スニーカー 574 ニューバランス スニーカー 996 ニューバランス スニーカー コーデ ニューバランス スニーカー シリーズ ニューバランス スニーカー メンズ ニューバランス スニーカー レア ニューバランス スニーカー 安い ニューバランス スニーカー 人気 ニューバランス メンズ ニューバランス メンズ 574 ニューバランス メンズ コーデ ニューバランス メンズ スニーカー ニューバランス メンズ 人気 ニューバランス レディース ニューバランス レディース 574 ニューバランス レディース 996 ニューバランス レディース グレー ニューバランス レディース ネイビー ニューバランス レディース ピンク ニューバランス レディース ベージュ ニューバランス レディース 安い ニューバランス レディース 赤 ニューバランス レディース 梨花 ニューバランス レディース 人気 ニューバランス レディース 人気 梨花 ニューバランス 梨花 ニューバランス 人気 ニューバランス 人気 メンズ ニューバランス 人気 ランキング ニューバランス 人気 レディース ニューバランス 人気 梨花 ニューバランス 574 ニューバランス 574 イエロー ニューバランス 574 グリーン ニューバランス 574 ネイビー ニューバランス 574 メンズ ニューバランス 574 レッド ニューバランス 574 レディース ニューバランス 576 ニューバランス 576 コードバン