Lördag 26 maj kl. 10-12 – Växtmarknad 
Dags för vårens växtmarknad! Vi håller till på gräsytan öster om ICA Supermarket och Jysk. Förutom plantor och växter kan du sälja t.ex. trädgårdsredskap, böcker och egentillverkade ting för trädgården. Medlemmar som säljer växter och annat får köra in på gräsmattan från Planteringsgatan. Vi vill att alla säljare bidrar med två växter till vårt lotteri. Växtmarknaden är öppen för allmänheten.

Kontaktperson: för sista-minuten-frågor, ring Eva A på tel 0702-05 99 55 


Torsdag 31 maj kl.18-21 – Odlingstråg i hypertufa 
När man blandar betong med torv får man ett material som kallas hypertufa. Att gjuta kärl och krukor i hypertufa är lätt och slutresultatet blir med tiden fantastiskt vackert. Mossor brukar tycka om att växa på hypertufa och ger en fin patina på krukan. Krukorna är frosttåliga och kan stå ute hela året.
Vi träffas på Little Gardens för att under ledning av Joakim gjuta i hypertufa.
Little Gardens är ett trädgårdsföretag, som drivs av Leigh och Joakim Ipsen, med odling av grönsaker, bland annat tomater, chili och salladsmix och med en mexikanskinspirerad visningsträdgård.

Pris: 500 kr för kurs inkl. material och fika i cafeét.

Anmälan: senast 15 maj till Berit på e-post, berit@trulstorpsnorregard.se

Kursavgiften betalas in på vårt bg 5282-2764 efter bekräftad anmälan. Max 6 pers. 
Mer info i samband med anmälan. Gummihandskar medtages.

Adress: Katslösa 144, 274 62 Rydsgård


Söndag 10 juni kl.10.00 – Östterlentur med trädgårdar och lunch
Vi träffas på Gamla Bryggeriet, Storgatan 23 i Smedstorp hos Margareta o Per Baker och tittar på en trädgård, som är liten och intim med härlig grönska av växter, vackra upphöjda bäddar, vatten, med inbjudande små sittplatser för att kunna njuta av atmosfären i fulla drag. De började med sin trädgård 2001 och senaste tillskott i trädgården är ett vackert växthus. Ambitionen är att ge besökaren inspiration av trädgård och samtidigt bjuda på en konstupplevelse genom att visa Pers smideskonst i rostigt material.
Hemsida: www.bakers-designsmide.com

Vi fortsätter till I vått och torrt, Butik & Trädgårdsdesign, Ö Ingelstad 1603, nära Smedstorp. En trädgård med inredningsbutik för hem och trädgård, på den gamla ”Byagården” i Östra Ingelstad, som Carina Ljung driver sedan 2009.

Här finner vi en annan typ av trädgård på 6500 kvm, romantisk drömmande med visioner eller som Carina själv kallar den, lantlig och ”rufsig” under ständig utveckling. Carina låter växterna ha ett relativt fritt spelrum, hon gillar oväntade möten. Även det runda växthuset är omgivet av grönska med vackra ting både inne och ute. Här finns även en lund omgiven av naverlönn och avenbokshäckar, intressanta träd och buskar, perennrabatter och rosor.
Hemsida: www.ivattochtorrt.se

Vid 13-tiden äter vi en god lunch på Örums Nygård, Örumsvägen 141, Löderup. Sven-Åke Larsson berättar för oss om resan från grisstall till spa som startade 2002. Efter lunchen tittar vi på den nyanlagda trädgården som ligger i anslutning till restaurangen.
Hemsida: www.orumsnygard.se

Bindande anmälan: senast den 22 maj till Eva på e-post eva.a@sjobo.nu

Pris: 200 kr för lunch inkl. vatten/lättöl, sallad, nybakat bröd, kaffe och kaka och entré. Avgiften betalas på bg 5282-2764 efter bekräftad anmälan.

OBS! meddela eventuell specialkost.


Söndag 17 juni kl.13-18 – Tre öppna trädgårdar i Veberöd
Tre trädgårdar i Veberöd, alla tre på hörntomt omgärdade av häck eller mur. Husen är från olika epoker, 1905, 1975 och 2000-talet.

Pia och Bosse Nordström, Norra Järnvägsgatan 7, bor i ett äldre hus med gamla fruktträd. Framsidan är en blandning av sten, grus och solälskande växter. Inne i trädgården finns ett skogshörn med ormbunkar, murgröna och julrosor. Här finns odlingslådor och växthus, stensatta sittplatser, vattenspel och frodiga perennrabatter. På trädäcket finns sommarblommor och vid en stenbänk får man sällskap av Pias groda i keramik. Ligusterhäckar ramar in trädgården mot gatan.

Christina och Tommy Norén, Taktegelvägen 2, har en trädgård på 600 kvm omgärdad av mur i väster och norr. Muren ger ett bra mikroklimat, odlingszon 1. Här finns en damm med näckrosor och koikarp och guldfisk. Dammen har en brygga med ett glasat uterum för avkoppling. I skuggdelen växer rhododendron och azaleor. Näsduksträd, katsura och kopparlönn är några av träden på tomten. Fikon, björnbär och äppelträdet ’James Grieve’ står för den ätliga delen, liksom en 25 år gammal vinranka som växer i ett uterum intill huset.

Ing-Britt och Jan-Åke Larsson, Kålvägen 2, bor i ett hus från 2000-talet med en villatomt inramad av häckar. I trädgården finns ett växthus, lusthus, ett litet stenparti och diverse sittplatser. Prydnadsapel, klotkörsbär, silverpäron och skruvrobinia är några av träden som växer här. Man har även äppelträd, körsbär, tayberry (björn-hallon eller boysenbär) och kiwiplantor. Perenner såsom rudbeckia, funkia och pion, samt rosor och klematis finns i rabatterna. Trädgården har belysning på växterna för att förhöja upplevelsen. 


Torsdag 30 augusti - 3 september – Resa till Holland 
Det finns några platser kvar på resan.
För mer info:
kerstin@ulun.eu

 

 

 

 

 

 

ニューバランス 576 ネイビー ニューバランス 576 レディース ニューバランス 996 ニューバランス 996 574 ニューバランス 996 キッズ ニューバランス 996 グリーン ニューバランス 996 グレー ニューバランス 996 ネイビー ニューバランス 996 メンズ ニューバランス 996 レディース ニューバランス 996 梨花 ニューバランス 1300 ニューバランス 1400 ニューバランス m1400 ニューバランス m1400 レディース ニューバランス ml574 ニューバランス ml574 RSK ニューバランス ml574 グリーン ニューバランス ml574 グレー ニューバランス キッズ 996 ニューバランス キッズ サンダル ニューバランス キッズ スニーカー ニューバランス スニーカー ニューバランス スニーカー 574 ニューバランス スニーカー 996 ニューバランス スニーカー コーデ ニューバランス スニーカー シリーズ ニューバランス スニーカー メンズ ニューバランス スニーカー レア ニューバランス スニーカー 安い ニューバランス スニーカー 人気 ニューバランス メンズ ニューバランス メンズ 574 ニューバランス メンズ コーデ ニューバランス メンズ スニーカー ニューバランス メンズ 人気 ニューバランス レディース ニューバランス レディース 574 ニューバランス レディース 996 ニューバランス レディース グレー ニューバランス レディース ネイビー ニューバランス レディース ピンク ニューバランス レディース ベージュ ニューバランス レディース 安い ニューバランス レディース 赤 ニューバランス レディース 梨花 ニューバランス レディース 人気 ニューバランス レディース 人気 梨花 ニューバランス 梨花 ニューバランス 人気 ニューバランス 人気 メンズ ニューバランス 人気 ランキング ニューバランス 人気 レディース ニューバランス 人気 梨花 ニューバランス 574 ニューバランス 574 イエロー ニューバランス 574 グリーン ニューバランス 574 ネイビー ニューバランス 574 メンズ ニューバランス 574 レッド ニューバランス 574 レディース ニューバランス 576 ニューバランス 576 コードバン